BOOKING AND MEDIA CONTACT
Šime Barbarić
sara.renar.booking@gmail.com
+385 91 5851073

BIO
Sara Renar is a recording and performing artist from Zagreb, Croatia. Her music style can be described as experimental/indie/pop mixing subtle melodies with electronic and theatrical elements. A former architect with a Master’s degree, she has left her office job to pursue a full time career in music. She has won multiple regional awards for her music and live performances including:

2017:
- IMPALA European album of the year nomination
- Nomination for Porin -  Croatian album of the year
- Nomination for Porin - Best alternative album

2015:
- Awarded Porin - Best vocal performance
- Nomination for Porin - Best alternative album

2014:
- Nomination for Porin - Best debut album
- KantFest, Belgrade - First jury award      
- Poezika festival, Novi Sad - First jury award
- Rockoff festival, Zagreb - Best vocal performance
KONTAKT ZA SVIRKE I MEDIJE
Šime Barbarić
sara.renar.booking@gmail.com
+385 91 5851073

BIO
Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica koja iza sebe ima tri studijska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem regije, a najupečatljiviji bio je na novosadskom festivalu Exit, gdje je otvorila program main stagea prije nastupa Manu Chao te na ovogodišnjem izdanju Lake Festa u Nikšiću. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu.

Sara upravo  promovira svoj treći studijski album pod imenom "Tišina" koji je dobio najbolje recenzije u protekla dva mjeseca. Album je proglašen albumom godine u sljedećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional, Globus.
U veljači Sara je ponovo nominirana za nagradu Porin u dvije jake kategorije - album godine; najbolji alternativni album. Posljednje priznanje dobila je prije mjesec dana kada je isti album nominiran za IMPALA europski album godine. U ovom trenutku je na turneji koja broji čak 60 gradova, a tijekom godine nastupat će često i van regije. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regiji.